Ontgoocheling troef in Dessels kamp na nederlaag tegen Tienen

09-01-2023

Heel Dessel had gehoopt om het nieuwe jaar in te zetten zoals we het oude hadden afgesloten: met minstens een puntendeling en liefst zelfs een tweede zege onder Stijn Vreven. We kwamen echter van een kale reis terug en dat zorgde voor behoorlijk wat frustraties in het Desselse kamp, niet in het minst richting ref Boogaerts die op zijn zachtst gezegd niet zijn beste avond kende. 

"Onze eerste helft was eigenlijk niet zo goed, maar we kregen toch een paar kansjes", sprak Tom Ghislain. "Met Jens Verbeek en Oleg Cheprassov kwamen er twee jongens aan de aftrap die het nieuwe systeem van trainer Vreven nog niet helemaal onder de knie hadden en dus was het vaak wat zoeken voor ons. Onze tweede helft was wel een stuk beter en ik kreeg misschien wel de grootste kans van de wedstrijd, maar ik geraakte jammer genoeg niet voorbij de doelman. De pass van Seppe Geukens was ook net niet hard genoeg om de bal in één keer te kunnen meenemen. Nu moest ik me eerst nog door twee verdedigers heen wringen om alleen voor doel te komen. Misschien had ik er beter voor gekozen om meteen op doel te trappen, maar dat is achteraf natuurlijk altijd makkelijk praten" aldus de flankspeler die dus de kans op de 1-0 liet liggen en zoals dat wel vaker in voetbal gebeurt, viel het doelpunt nauwelijks vijf minuten later aan de overzijde toen Arrivas met geluk de bal voor zijn voeten kreeg. De afwerking van de Portugees was wel prima, want hij trapte hem buiten het bereik van Gian Geladé tegen de touwen. "Die gemiste kans van mij was misschien wel het kantelpunt", gaat Ghislain verder. "Komen we daar op voorsprong, dan krijgen we een heel andere wedstrijd."

"Nu wordt de partij van volgende week opnieuw cruciaal. We moeten vol aan de bak om de drie punten te pakken op het veld van Ninove. Met hen hebben we nog een openstaande rekening te vereffenen nadat ze in de heenronde bij ons kwamen winnen met 1-3, waarbij het laatste doelpunt van Romero nogal wat stof deed opwaaien. We waren voor de winterstop goed bezig met een zege en drie gelijke spelen, maar als we echt stappen willen zetten in de rangschikking, moeten er driepunters bij komen", besluit Ghislain. (rwi)