Opdracht volbracht

02-04-2023

De wedstrijd tegen hekkensluiter Mandel United moest gewonnen worden en zo gebeurde ook. De drie punten blijven in Dessel en met een bonus van zeven punten op Antwerp B begint het er stilaan erg goed uit te zien voor onze jongens.

Bij de rust zag het er nochtans niet naar uit dat we de partij met 3-0 zouden winnen. Het tempo was te traag en kansen bleven dan ook uit. Het eerste schot tussen de palen noteerden we pas na 44 minuten en kwam van de bezoekers. Geladé had echter geen moeite om de poging van Laloux onschadelijk te maken. Meteen daarop konden we zelf een eerste keer dreigen, maar de kopbal van Ghislain was niet krachtig genoeg om Goblet te kloppen.

Op naar een betere tweede helft en dat gebeurde ook. Met Cerigioni in plaats van de licht geblesseerde Osei-Berkoe zetten we al snel veel druk op de bezoekende defensie. Een ver schot van Sols werd door Goblet in hoekschop geduwd en kort daarop werd het 1-0. Cerigioni zette voor en Kasmi tikte binnen.

De ban leek gebroken en er kwam nu meer ruimte. Toen Goblet in de fout ging, profiteerde Kasmi bijna, maar zijn schot ging over het lege doel. Ghislain deed beter toen hij op aangeven van Vermissen de bal mooi over Goblet stifte: 2-0.

De Desselse honger was nog niet gestild en Versmissen maakte er na hoekschop 3-0 van. Dat doelpunt betekende de definitieve doodsteek voor de bezoekers die nog een paar keer goed weg kwamen. Kasmi en Cerigioni kwamen nog dicht bij een doelpunt, maar de 3-0 bleef uiteindelijk op het bord.

De volgende opdracht voor onze jongens staat komende vrijdag al op het programma. Dan trekken we naar Charleroi B voor hopelijk een geslaagde opening van het Paasweekend. (rwi)

DESSEL: Geladé, Swerten, Haagen, Smolders, Verbeek, Konneh, Sols (80' Geukens), Versmissen, Ghislain (80' Vanhaen), Osei-Berkoe (45' Cerigioni), Kasmi (83' Loshi).

Overige spelers: Camps, Colman Cavus.

MANDEL UNITED: Goblet, Tiboue (80' Vandommele), Cisse, Kalala, FOnkeu (79' Dosso), Laloux, Verhaest, Tarfi, Castagne (67' Kamara), Mujangi Bia, Diakhate

DOELPUNTEN: 55' Kasmi 1-0, 71' Ghislain 2-0, 73' Versmissen 3-0

GELE KAARTEN: 24' Sols, 58' Swerten, 84' Verhaest

SCHEIDSRECHTERS: Lauren Cools – Yannick Wouters – Geoffrey Martens