Overdreven cijfers voor moedig Dessel

16-04-2023

We zijn er niet in geslaagd om te stunten tegen Luik en dus wordt de volgende partij, uit bij Antwerp B, opnieuw een erg belangrijke.

De partij kon op geen slechtere manier beginnen voor ons. Versmissen leed vermijdbaar balverlies, Bruggeman kreeg te veel ruimte en mocht vrij oprukken. Tegen zijn goed geplaatst schot had Gian Geladé geen verhaal: 0-1 na nauwelijks twee minuten spelen.

We waren dus meteen op achtervolgen aangewezen en het duurde een tijdje vooraleer we vat op de partij kregen. Luik gaf amper ruimte weg en op het middenveld kwamen we vaak een mannetje te kort. Pas kort voor het half uur staken we een eerste keer voorzichtig onze neus aan het venster. De gevaarlijke voorzet van Swerten werd echter nog net weggewerkt door een Luikse verdediger. De bezoekers reageerden met een poging van Mouchamps, goed gered door Geladé, en een schot van Mouhli in de handen van onze doelman.

Onze jongens kwamen erg gedreven uit de kleedkamer en al in de eerste minuut hingen de bordjes op gelijke hoogte. Swerten sneed een hoekschop perfect aan, Haagen devieerde hem even en aan de tweede paal kon onze rechtsback Ilkan Cavus moederziel alleen binnen koppen: 1-1 en alles weer te herdoen.

Het doelpunt gaf ons echt moed en even leek puntenwinst tot de mogelijkheden te behoren. Luik voerde echter de druk op en we kregen op het uur een eerste verwittiging. Een bal werd tegen een Luikse speler ontzet en die deviatie verdween bijna in ons doel.

Na een dreiging van Perbet, al vroeg in de partij ingevallen voor de geblesseerde Mputu, was het de gewezen eersteklassespeler die zijn ploeg met zijn 23ste doelpunt van het seizoen opnieuw op voorsprong bracht, al mochten we bij dat doelpunt ook een hand in eigen boezem steken. Nyssen kreeg te veel ruimte om Mouchamps te bedienen en hij bereikte Perbet. Met de rug naar doel toonde "Perbut" nogmaals zijn killerinstinct. Draaien en al vallend trappen, Geladé kon er alleen maar naar kijken: 1-2.

Kort daarop deed Bustin met een onhoudbare kopbal op een hoekschop de boeken helemaal dicht. Perbet zorgde in blessuretijd met een lage schuiver in doel nog voor de overdreven 1-4 eindscore.

Volgend weekend trekken we naar het Lisp om Antwerp B partij te geven. Een wedstrijd die absoluut niet verloren mag worden. Supporters op post! (rwi)

DESSEL: Geladé, Swerten, Smolders, Haagen, Cavus (71' Verbeek), Sols (83' Geukens), Kasmi, Versmissen, Osei-Berkoe (67' Coeckelbergs), Cerigioni, Ghislain (83' Cheprassov).

Overige spelers: Camps, Vanhaen, Loshi

LUIK: Lejoly, D'Ostillo, Bustin, Lambot, Nyssen, Bruggeman (79' Van Den Ackerveken), Merlen, Loemba (86' Prud'Homme), Mouchamps, Mouhli (79' Cavelier), Mputu (14' Perbet)

DOELPUNTEN: 2' Bruggeman 0-1, 46' Cavus 1-1, 71' Perbet 1-2, 76' Bustin 1-3, 91' Perbet 1-4

GELE KAARTEN: 15' Mouchamps, 49' Osei-Berkoe, 61' D'Ostillo, 66' Bustin, 70' Cavus

RODE KAARTEN: 56' Deflandre (2 x geel)

SCHEIDSRECHTERS: Van Laere Jari - Linart Maarten - Celis Robby