Patro pakt titel na sterke tweede helft

22-05-2023

Met een verplaatsing naar Patro Eisden, dat al een paar weken zeker was van promotie maar nog niet van de kampioenstitel, sloten we een lang en slopend seizoen af. 45 minuten lang konden we gelijke tred houden met de Maaslanders, maar toen die na rusten het gaspedaal nog wat dieper induwden, moesten we onze meerdere erkennen. Na 90' minuten stond er een duidelijke 3-0 op het bord en daarmee was Patro meteen ook zeker van de kampioenstitel.

We begonnen de partij met één wissel in vergelijking met onze vorige wedstrijd. Hannes Smolders nam zijn plaats centraal in de defensie opnieuw in waardoor Stan Kolen naar de bank verhuisde.

Patro zorgde voor de eerste dreiging langs Kroonen en Sam, terwijl bij het ingaan van het tweede kwartier dreigden met een vrijschop van Kasmi die door Belin in hoekschop werd geduwd. De partij ging goed op en neer met kleine kansjes langs weerszijden. De beste kans kwam er iets over het half uur. Een voorzet van Swerten leek door Loshi binnen getrapt gaan worden, maar het schot werd in extremis nog in hoekschop gewerkt.

Het bleef 0-0 tot aan de rust en op dat moment was Luik virtueel kampioen omdat zij bij de rust 3-0 voor stonden tegen Knokke. Dat nieuws bereikte uiteraard ook de Patrokleedkamer en dus stak de thuisploeg bij het begin van de tweede helft nog een tandje bij.

In de eerste vijf minuten dropte hoekschopnemer van dienst Kroonen tot twee keer toe de bal perfect voor doel waar telkens aan de eerste paal achtereenvolgens Corstjens en Sam Bruce de bal in doel kopten. Aan de overkant liet Kasmi, op aangeven Vanhaen, de aansluitingstreffer liggen en dat was meteen ons laatste wapenfeit van de avond.

Bentayeb zorgde in het slot nog voor de 3-0 waarna de festiviteiten in het goed gevulde Gemeentelijk Sportstadion helemaal konden losbarsten.

Wij sluiten het seizoen af op een 14de plaats en mogen ons dus opmaken voor een nieuw seizoen in eerste nationale. Mandel United, Rupel Boom en VK Ninove degraderen naar 2de afdeling, Young Reds Antwerp speelt een eindronde voor het behoud tegen La Louvière Centre, Sporting Hasselt en Jong Cercle. De winnaar van deze eindronde blijft in of stijgt naar eerste amateur. Stijgers in onze reeks zijn Patro Eisden, Luik en Francs Borains. Nieuwkomers zijn Virton, Lokeren-Temse, Namen en Capellen. (rwi)

DESSEL: Geladé, Ghislain (86' Pedro), Kasmi, Vanhaen (74' Peeters), Loshi (54' Cheprassov), Osei-Berkoe, Versmissen, Geukens, Smolders, Haagen, Swerten (86' Goor).

Overige spelers: Linders, Van Beylen, Kolen.

PATRO EISDEN: Belin, Corstjens, Kroonen, Dijkhuizen, Ferber (83' Verburgh), Bounou, Renson (54' Bammens), Sam (68' Bentayeb), Gueroui, Pietermaat, Bamona

DOELPUNTEN: 48' Corstjens 1-0, 51' Sam 2-0, 81' Bentayeb 3-0

GELE KAARTEN: 19' Swerten, 24' Bamona, 25' Vanhaen, 90' Verburgh

SCHEIDSRECHTERS: Van De Velde