Stuntzege op het veld van promotiekandidaat

05-03-2023

Onze zevende seizoenszege is er eentje om in te kaderen. Op het veld van Olympic Charleroi, toch één van de promotiekandidaten, gingen we winnen met 1-2. Dessel kermis kon zich geen betere opener wensen.

In vergelijking met vorige week voerde trainer Stijn Vreven één wissel door. Kristiaan Haagen, vorige week nog geblesseerd, nam zijn plaats centraal achterin weer in waardoor Ilkan Cavus naar de bank verhuisde.

De wedstrijd begon vrij rustig met weinig doelkansen. Het eerste echte gevaar viel pas bij het begin van het tweede kwartier. Osei-Berkoe trapte vanuit een moeilijke hoek hoog over. Ook de thuisploeg dreigde net voor het half uur, maar de kopbal van Hadj-Mousse op aangeven van Ito ging naast.

Met de rust in zicht kwamen we op voorsprong. Ghislain zette voor van op zijn rechterflank. Doelman Moriconi kon er net niet genoeg bij en Cerigioni profiteerde : 0-1. Het zesde doelpunt van onze topschutter. Kort voor rusten moest Geladé nog redding brengen op een gevaarlijke kopbal, maar we doken met een 0-1 voorsprong de rust in.

We gingen ook goed van start in de tweede helft met meteen een kans voor Osei-Berkoe, maar zijn poging kon nog net geblokt worden door een verdediger. De thuisploeg kwam gaandeweg beter in de partij en kwam langszij na een penalty toegekend door ref Afifi. Geladé had in eerste instantie de penalty gered, maar de goed gevolgde Rivolier kon de bal alsnog binnen tikken : 1-1.

Dessel reageerde gevat met een kopbalpoging van Smolders (van de lijn gekeerd) en een afgeblokt schot van Cerigioni. Toen iedereen zich al met een gelijkspel leek te verzoenen, kregen we nog een hoekschop. Kasmi schilderde bal op het hoofd van Smolders en onze centrale verdediger gaf Moriconi het nakijken: 1-2.

Osei-Berkoe kwam nog kort bij de 1-3 die de partij helemaal zou beslissen, maar zijn puntertje werd door Moriconi nog gered. De thuisploeg kon uiteindelijk geen vuist meer maken en dus pakken we een opnieuw erg belangrijke driepunter waardoor we weer wat meer ademruimte krijgen in het klassement. Volgende week beginnen we opnieuw aan een drukke week met 3 wedstrijden in 8 dagen. De eerste daarvan spelen we in eigen huis tegen Visé. De aftrap is zoals steeds om 19u30. (rwi)

OLYMPIC CHARLEROI: Moriconi, Masonneuve, Hassaini (85' Vanderbecq), Hadj-Moussa (72' Gaye), Kouri, Ito, Massengo, Penin, Ouali (55' Dahmane), Rivollier.

DESSEL: Geladé, Swerten, Haagen, Smolders, Verbeek, Versmissen, Sols, Kasmi, Osei-Berkoe (91' Coeckelbergs), Cerigioni, Ghislain (78' Konneh)

Overige spelers: Camps, Vanhaen, Cheprassov, Pedro, Coeckelbergs, Konneh, Cavus.

DOELPUNTEN: 42' Cerigioni 0-1, 60' Rivollier 1-1 (strafschop), 86' Smolders 1-2.

GELE KAARTEN: 25' Massengo, 52' Cerigioni, 58' Smolders, 68' Kouri, 71' Verbeek, 77' Kasmi

SCHEIDSRECHTERS: Afifi Ibrahim - Muratore Francesco - Lagast Jeremy