Terechte puntendeling

25-02-2023

Dessel - Thes 2-2

In vergelijking met de midweekwedstrijd tegen Sporting Charleroi B voerde trainer Stijn Vreven 3 wissels door. Haagen (geblesseerd), Cheprassov en Coeckelberghs werden vervangen door Cavus, Ghislain en Kasmi.

De eerste kans was voor de bezoekers maar Geladé reageerde attent op de poging van Naqqadi. We namen naderhand de partij stevig in handen en met bijwijlen erg mooi voetbal, speelden we een aantal goede kansen bij mekaar.

Cerigioni kon net niet bij een voorzet van Ghislain en Versmissen dribbelde de bezoekende defensie op een hoopje, maar besloot dan nipt voorlangs. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Na een zeldzaam foutje van Hannes Smolders zette Bertaccini de gevleide 0-1 op het bord.

De vreugde bij de bezoekers was van korte duur, want op aangeven van Ghislain die knap was vrijgespeeld door Versmissen, tikte Cerigioni aan de eerste paal de gelijkmaker binnen : 1-1.

We bleven Thes goed onder druk zetten en na een lang uitgesponnen aanval werd het 2-1. Versmissen veroverde de bal, speelde Sols aan en onze middenvelder vond Osei-Berkoe aan de linkerflank. Terry zette de actie op, sneed goed naar binnen en trapte hard op doel. Valkenaers kon de bal niet klemmen en Kasmi was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te trappen: 2-1.

Met die voorsprong gingen we de rust in en dat was op dat moment verdiend. In de tweede helft kregen we het echter moeilijk. Thes voerde de druk op en wij kwamen nog amper aan voetballen toe. Thes had dus overwicht, maar tot echte kansen leidde dat niet meteen, tot de 70ste minuut. Een zoveelste hoekschop geraakte niet weg en aan de tweede paal tikte goaltjesdief Bertaccini de bal binnen: 2-2.

In de slotminuut kwamen we nog heel dicht bij de winning-goal maar de deviatie van de ingevallen Cheprassov ging via een verdediger in hoekschop.

Het bleef dus bij een gelijkspel, waardoor we onze zware Engelse week afsluiten met een puike 5 op 9. Komende zaterdag trekken we naar Olympic Charleroi. (rwi)

DESSEL: Geladé, Swerten, Cavus, Smolders, Verbeek, Osei-Berkoe, Sols, Vermissen, Kasmi (78' Konneh), Cerigioni (70' Cheprassov), Ghislain.

Overige spelers: Camps, Van Beylen, Vanhaen, Vandebrouck, Coeckelbergs

THES: Valkenaers, Coomans, Vanaken, Vermijl, Voca, Swinnen, Kerckhofs, Naqqadi (84' Brugmans), Hulsmans, Bertaccini, Mbuyi-Mbayo

DOELPUNTEN: 14' Bertaccini 0-1, 19' Cerigioni 1-1, 41' Kasmi 2-1, 70' Bertaccini 2-2.

SCHEIDSRECHTERS: Bronsvoort Wim (NL) - Winter Frank (NL) - Westenberg Roy (NL)