Terechte puntendeling

08-04-2023

Liefst de drie punten en als dat niet lukt, zeker niet verliezen. Dat was de voornaamste opdracht voor onze jongens op het archislechte veld van Sporting Charleroi B.

Met een 0-0 gelijkspel pakten we ook dat punt en daar mogen we best tevreden mee zijn.

Sols zorgde met een afstandsschot voor het eerste gevaar, maar Patron liet zich niet verschalken. Overbuurman Geladé moest pas kort voor rusten een eerste keer tussenbeide komen op een poging van Bongiovanni. Voor het overige viel er, buiten wat slecht gemikte schoten, erg weinig te beleven in de eerste helft en daar had de erbarmelijke staat van het veld veel zo niet alles mee te maken. Voetballen op deze akker was gewoon niet mogelijk.

Kort na rusten pakte Geladé een schot van Lutte en belandde een schot van Konneh via een thuisverdediger in hoekschop. Haagen ging nog eens zijn kans, maar Patron plukte de bal uit de lucht, terwijl Swerten een afgeweken hoekschop nog voor de lijn kon weg werken.

Kansen waren dus ook in de tweede helft erg schaars en het was dan ook geen toeval dat de partij op een scoreloos gelijkspel eindigde. We houden de Carolo's op die manier op vier punten en mogen dus toch wel tevreden het Paasweekend ingaan. Onze jongens kunnen even genieten van de vrije dagen en kunnen zich dan stilaan gaan opwarmen voor de komst van Luik. We ontvangen de nummer 2 in de rangschikking volgende week zaterdag in ons eigen Armand Melisstadion. De aftrap is zoals steeds om 19u30. (rwi)

SPORTING CHARLEROI B: Patron, Hoedaert, Benaets, Lokembo (79' Delperdange), Muland (64' Okumu), Doke (45' Rousseau), Ntelo, Lutte, Bongiovanni, Monticelli, Mbeng.

DESSEL: Geladé, Ghislain, Kasmi, Versmissen, Cerigioni (74' Loshi), Sols, Smolders, Konneh (90' Geukens), Haagen, Cavus, Swerten.

Overige spelers: Camps, Vanhaen, Pedro, Kolen, Colman.

GELE KAARTEN: 45' Konneh, 62' Muland, 74' Cavus

SCHEIDSRECHTERS: Krack Francois - Henry Jean-Christophe - Hoste Thibaut