Tom Ghislain geniet nog na van riante zege tegen Tienen

25-03-2023

Na onze ruimte 1-6 zege op het veld van Tienen reizen we met veel vertrouwen af naar Knokke, de ploeg die ons op de eerste speeldag van deze competitie met 0-4 kwam kloppen in eigen huis. We hebben dus nog iets recht te zetten tegen de Kustjongens.

"Het Dessel van toen en het Dessel van nu zijn niet meer te vergelijken", zegt Tom Ghislain. "Er staat nu een ploeg en als iedereen voor elkaar tot het uiterste gaat, kunnen we iedereen aan. Dat gebeurde in de midweekmatch tegen Heist niet en dus verloren we die partij. In Tienen hebben we dat op overtuigende wijze recht gezet."

De riante zege leverde naast drie punten in het klassement ook twee vrije dagen op deze week. Een gebaar van trainer Stijn Vreven dat door iedereen geapprecieerd werd. "Het is al een lang seizoen geweest en we speelden op korte tijd drie wedstrijden in één week. Dan kan zo'n periode van rust, hoe klein die ook is, toch wel deugd doen. We hebben in ieder geval twee dagen op een wolk geleefd", aldus Ghislain die tegen Tienen nog eens een doelpuntje meepikte.

"Ook dat deed deugd", bekent Tom. "Ik zorgde vorige week ook nog eens voor twee assists, zodat ik toch wel mijn aandeel had in de overwinning. Hopelijk kunnen we de lijn van vorige week ook op het veld van Knokke doortrekken. Net als in Tienen spelen ze bij Knokke op een kunstveld en dat bleek afgelopen weekend in ieder geval geen nadeel voor ons. Laat ons hopen dat dat zondag ook zo zal zijn. Zoals ik daarstraks al zei, als we er met zijn allen voor gaan, kunnen we iedereen aan. We mogen stilaan dan ook naar de ploegen voor ons in de rangschikking kijken in plaats van krampachtig achterom te hoeven kijken naar de degradatieplaatsen. Met nog partijen tegen Mandel United, Antwerp B, Rupel Boom en Hoogstraten op het programma krijgen we overigens nog vier ploegen te bekampen die achter ons staan. Dat zijn ideale momenten om ons helemaal in veilige oorden te voetballen", besluit onze flankspeler. (rwi)