Tweede thuiszege van het seizoen

04-02-2023

Dessel - OH Leuven B : 1-0

Na winst tegen Ninove en een gelijkspel tegen Sint-Eloois-Winkel pakten onze jongens tegen de beloften van OH Leuven hun tweede thuiszege van het seizoen en die zege mocht op basis van het aantal kansen gerust verdiend genoemd worden.

Het waren nochtans de bezoekers die voor het eerste gevaar zorgden. In de eerste minuut haalde Gilis al verschroeiend uit maar zijn schot kwam via de lat weer het veld binnen. We moesten aanvankelijk het initiatief ook aan de jonge bezoekers laten, maar gaandeweg herstelden we het evenwicht en na een kwartier spelen, konden we een eerste keer dreigen na een lang uitgesponnen aanval die uiteindelijk eindigde met een plaatsbal van Versmissen. Zijn schot miste echter de nodige kracht om Jochmans te verrassen.

Even later ging Konneh op links door. Hij trapte hard op doel en Jochmans kon de bal niet klemmen. De goed gevolgde Cerigioni profiteerde en zette ons op voorsprong: 1-0. Kort voor rusten liet Osei-Berkoe op aangeven van Swerten nog een goede kans liggen en dus gingen we rusten met het kleinste verschil.

De bezoekers kwamen erg gedreven uit de kleedkamer en we kwamen nog amper van onze eigen helft wel. Geladé hield Zimmerman met een puike redding van de gelijkmaker. Net als in de eerste helft konden we na een kwartier spelen het evenwicht opnieuw herstellen en kregen we in één minuut tijd twee erg grote kansen. De wederoptredende Cerigioni zette Jochmans nog eens aan het werk. De bezoekende goalie redde het schot en in de rebound stond hij ook nog eens pal op een poging van Ghislain. Meteen daarop kwam OH Leuven weer goed weg toen Cerigioni een voorzet van Versmissen maar net naast devieerde. Ook de sterk ingevallen Vanhaen probeerde ons een iets comfortabelere voorsprong te bezorgen, maar zijn halve omhaal werd nog net afgeblokt. In het slot liet de bezoekende verdediging zich bijna verrassen door een voorzet van de ingevallen Colman, maar Osei-Berkoe kon net niet profiteren de onoplettendheid in de Leuvense verdediging.

De nipte voorsprong bleef daarmee op het bord en dus bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Iedereen herinnerde zich uiteraard wat ons vorige week overkwam op het veld van Sint-Eloois-Winkel en dus was het aftellen naar het laatste fluitsignaal. Toen dat weerklonk ging er een collectieve zucht van opluchting door het AMS. We pakten onze tweede thuiszege van het seizoen en met 7 op 9 blijven we timmeren aan de weg hogerop. Volgend weekend trekken we met vertrouwen naar Francs Borains. (rwi)

DESSEL: Geladé, Swerten, Haagen, Smolders, Verbeek, Konneh (64' Vanhaen), Sols, Versmissen, Osei-Berkoe (89' Pedro), Kasmi (64' Ghislain), Cerigioni (83' Colman).

Overige spelers: Camps, Kolen, Cavus.

OH LEUVEN U23: Jochmans, Loiseaux, Van Bost, Sagrado, Mindombe, Gilis, Smet, Shkurti (89' Agyapong), Zimmerman (87' Vanhaeren), Vancamp, Ofori (87' Asante)

DOELPUNT: 23' Cerigioni 1-0
GELE KAARTEN: 29' Haagen, 33' Osei-Berkoe, 45' Smet

SCHEIDSRECHTERS: Vandevenne Pieter - Theuwissen Stef - Vanoppen Brian